Uncategorized

SAĞLIĞINIZ/SİGARA İÇİNİZ


Sigara içmek sadece kötü bir alışkanlık değildir; Ciddi bir bağımlılıktır. Babam tanıdığım en güçlü adamlardan biriydi. Her şeyi yapabileceğine inandım. Ama yapamadığı tek şey sigarayı bırakmaktı. Ne yazık ki, inme için bir risk faktörü olarak sigara içmek ölümüne yol açtı.

Bugün Türkiye’de 15 milyondan fazla insan sigara içiyor. Bu sigaranın etkisi 15 milyonu aşıyor. Milyonlarca insan pasif içiciliğe maruz kalmaktan etkileniyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan Kasım 2019 tarihli bir rapora göre, Türkiye’de sigara içmek ve dumana maruz kalmak yılda 65.000’den fazla kişinin ölümüne neden oluyor.  Bırakma kararı vermek, kendinizi geliştirmek için verebileceğiniz en önemli kararlardan biridir. sağlığın.

Sigaralar, halk sağlığı harcamalarında tahmini 27 milyar dolardan (yaklaşık 311 milyon dolar) sorumludur. Alabileceğiniz en önemli adım, sorununuz hakkında doktorunuzla konuşmak ve nasıl bırakacağınızı öğrenmektir. Doktorunuzla konuşurken, emin olmak:

  • Doktora önceki bırakma girişimlerinizden bahsedin. Doktorunuz önceki girişimlerinizden haberdar olmayabilir. Doktorlar çoğu insanın başlangıçta başarılı olmadığını bilir. (Ortalama bir sigara içicisi, sigarayı 6-9 kez bırakmayı dener. ömürleri.)
  • Daha önce denediğiniz yaklaşımlar veya tedaviler hakkında ve bunlarda neyi sevip neyi sevmediğiniz hakkında konuşun.
  • İşe yarayabilecek farklı tedavi türleri veya yaklaşımlar hakkında soru sorun. Doktor tarafından reçete edilen herhangi bir tedaviye danışmanlık eklemek, başarı şansınızı artırmanın iyi bir yoludur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir